aktiviteiten

even binnen kijken bij

Rolling-vista

Rockeskyll  Duitsland


 

Rolling-vista

Ferien erlebnis

Rockeskyll

Deutschland
festnetz. 0049(0)6593 3099851

handy      0049(0)15165666318info:         ad@rolling-vista.com

Vulkaanland Eifel


De Eifel is het jongste vulkaangebied van Duitsland.

Nergens in Duitsland vindt men zo vele mineraalbronnen en vulkanen. Rond 10.000 jaar geleden waren deze vulkanen nog aktief. Vandaag getuigen 240 vulkaankegel en –stompen, rond 60 maren, lavastromen, bronnen, rode zandsteen en tropische riffen van de ontroerde aardgeschiedenis van deze landstreek.

De indrukwekkendste getuigenissen van de vulkanische activiteiten zijn de met water gevulde maren. Het Laacher meer is 13.000 jaren geleden door de grootste Midden-Europese vulkaanuitbarsting onstaan.


Het vurige verleden van de Eifel wordt in talrijke informatiecentrums, musea en mijnbouwwerken gepresenteerd. 


Mountainbike beleven


Het VulkanBike Trailpark in de VulkaaneifelMet een totaal oppervlak van 500 vierkante kilometer en een routenetwerk van 750 kilometer biedt het VulkanBike TrailPark de optimale omstandigheden voor afwisselende mountainbiketochten door de Vulkaan-Eifel.


De routes van het VulkanBike Trailpark stellen verschillende eisen aan de rijtechnieken en het prestatievermogen van de Biker.


Een uitgekiend bewegwijzeringssysteem zorgt voor de juiste doorzicht. Alle etappes zijn op basis van het soort ondergrond en het stijgingspercentage ingedeeld naar verschillende moeilijkheidsgraden.


Op  de website van het VulkanBike Trailpark vindt u geselecteerde suggesties van tochten alsook een interactive routeplanner waarmee de planning van


individuele tochten een kinderspel wordt. Daarnaast zijn ook de GPS-gegevens uitgeprint of als download beschikbaar.


Wie wil kan de fantastische Eifeltrails ook relaxed aan de zijde van een goed opgeleide TrailPark Guide ontdekken. 

Wandelen in de Eifel


Tijdens een wandeling door de Eifel geniet u bewust van het veelzijdig landschap in het westen van Duitsland en beleeft u toverachtige natuur- en cultuurplekken in het westen van Duitsland. Daarnaast verbindt u op unieke wijze positieve effecten voor lichaam, geest en ziel.


De wandelregio Eifel is aan het veranderen: het onstaan nieuwe wandelroutes met gecontroleerde beleveniskwaliteit.

De 313 km lange Eifelsteig van Aken naar Trier heeft zich met zijn partnerwegen reeds na korte tijd tot een absolute lieveling van de wandelaars ontwikkelt. Tijdens het wandelen in de Ardennen en in de Belgische Eifel valt er steeds weer iets nieuws te ontdekken – landschappelijk, cultureel of culinair. En de droompaden in de Oost-Eifel zijn uitermate geschikt voor dagwandelingen.


Deze en verdere wandelpaden in de Eifel zijn gekenmerkt door overweldigende uitzichten, naadloze bewegwijzering, verschillende landschapsvormen, wandelvriendelijke gastgevers, enz.


 

MEER TIJD VOOR MIJ!


Burn-out, stress, drukte ... nee dank u! Alles moet steeds sneller, perfecter, efficiënter. Hierbij raken alsmaar meer mensen uitgebrand door uitputtingstoestanden zoals burn-out, depressie, angsten en multitasking-belasting. Levenskwaliteit is anders. Het is belangrijk om u op de hoofdzaken te concentreren, tijd voor uzelf te hebben, na te denken, te dromen en tot rust te komen. Dit gaat nergens mooier, meer ontspannen en dieper dan in GezondLand Vulkaaneifel.


Gönnen Sie sich eine Pause und nehmen Sie Zeit für sich!

Van het landschap droomden reeds de Kelten en de Romeinen. In de Vulkaaneifel zijn er plaatsen boordevol magie, die kracht geven. Of het nu de maren bij Daun, Ulmen en Manderscheid zijn of de elfengrot en de tuinen van Bad Bertrich - de tijd gaat hier langzamer, hier vinden de mensen hun eigen ritme terug.


Leven in harmonie


Het is een zeer gezond egoïsme om in tijden waarin van alle kanten erg veel eisen aan u worden gesteld, "ik-tijd" te nemen. Alleen wie met zichzelf in het reine is, kan er zijn voor anderen. Deze reinheid vinden de mensen in de natuur: gewoon luisteren hoe wilde beken door grillige spelonken klateren, zien hoe stil en vreedzaam een met water gevulde vulkaankrater na duizenden jaren in de zon glinstert, ruiken hoe weiden en bossen in de loop van het jaar anders geuren, naar zoete bosbessen of kruidige champignons zoeken. Met al uw zinnen in de wereld staan en op die manier weer tot uzelf komen - daarvoor is het GezondLand Vulkaaneifel een van de mooiste landschappen van Europa.


Buiten en toch helemaal erbij


Stress zal u niet helemaal kunnen vermijden. Het dagelijks leven zit nu eenmaal vol jachtige momenten, zowel in het beroep als in het gezin. Mensen worden steeds vaker "manager" van hun eigen leven, ze voldoen aan normen, komen afspraken na, doen hun werk. Maar bij iedereen komt er een ogenblik wanneer de maat vol is. Dat betekent weg: weg uit de tredmolen en onthaasten! Wie dit kritische punt verzuimt, loopt gevaar heel lang ziek te worden. Burn-out betekent een maandenlange of zelfs jarenlange gedwongen pauze. Maar een kleine "vlucht" in een wereld die volgens de regels van de natuur leeft, kan bijtijds helpen. Preventie is op die manier niet moeizaam maar puur plezier. 
Bach in onze achtertuin

voorjaar 2013

        Eifel Duitsland

free directory